Excursions Oriol

Coneixent Terol, Albarracín i Terol.

Coneixent Terol, Albarracín i Terol.

 

Estimats lectors, benvinguts de nou a aquest humil espai que comparteixo amb vosaltres. En aquesta ocasió us endinsaré a terres de la província de Terol, terres en temps molt anterior al nostre pertanyents a la corona Catalano – Aragonesa i que aquesta Setmana Santa he tingut el plaer de Conèixer.

http://orimiro78.blogspot.es/img/Terol_01.jpg 

La nostra visita començarà per Albarracín o Albarrasí, no oblidant la capital que visitarem després. Per arribar a Albarracín heu d’anar a buscar la carretera A – 1512 i seguir-la fins arribar al vostre destí. La ruta que passa molt ràpidament a causa de la gran bellesa de la vall que forma el riu Túria, com un preludi del que ens espera quan arribem a la vila que es el nostre destí. Quan hi arribeu el més recomanable es deixar el cotxe en un dels múltiples espais d’aparcament a la part baixa del poble i començar la visita des de baix. Un cop esteu fora del cotxe el primer que veureu es una vila emmurallada que escala la muntanya per carrers i carrerons costeruts fins arribar a la part alta del poble, coronada per una gran església amb denominació de catedral i el seu castell àrab. Que aquesta primera impressió no us espanti, passejar per l’interior de la vila es descobrir un poble ben cuidat i molt estimat per els seus habitants, enriquit amb museus de gran valor. Les cases i palaus estan pràcticament totes arrebossades d’un vermell terrós que li dona un aire molt especial a la vila, només trencat per la Casa dels Navarro de Arzuriaga, arrebossada d’un blau que destaca entre les seves veïnes.

Una vegada allà us recomano que continueu pujant i admirant tot allò que us atregui l’atenció, que no serà poca cosa. Tot i això no us oblidéssiu pas de la catedral, un edifici molt sòlid que regna sobre la vila i que no us decebrà de cap de les maneres.

Una vegada arribats a dalt, i com a recompensa més que merescuda aneu a buscar un dels múltiples restaurants i deixeu-vos seduir per la cuina de la zona, que satisfarà de ben segur tots els vostres sentits.

http://orimiro78.blogspot.es/img/Terol_02.jpg 

Un cop ben dinats, recomano que aneu a Teruel o Terol, la capital de la província, que ha sabut barrejar la tradició de l’arquitectura Mudèjar, la seva historia mil·lenària i la modernitat d’una capital moderna que lluita per sortir endavant. De Terol us puc recomanar la Plaça de Carlos Castel, popularment anomenada del Torico, que combina edificis porxats amb alguna mostra brillant de Modernisme. Tampoc oblidéssiu la catedral, l’unica d’estil Mudèjar que hi ha a la península i que ben segur que no us decebrà.

http://orimiro78.blogspot.es/img/Terol_03.jpg 

Haureu notat que em deixo molts elements, però no patiu pas, el mes que ve podreu descobrir Terol en un article per ell solet, us hi espero.

 

Oriol Miró Serra.

31 de Març de 2010

Comentarios

Bueno, De Albarracín, no me meteré mucho, aunque te has perdido algunas de las vistas que podrías haber hecho desde arriba, al igual que el merendero que se encuentra en la parte baja y el túnel que traspasa el pueblo en la zona baja, pero admitimos el detalle de descubrir una ciudad que hace muchos años era la más importante.

Añadir un Comentario: